Plafondbevestiging gordijnrail

Clip of houder plafondbevestiging gordijnrail

€ 0,50
Inclusief BTW: € 0,09
SKU: R-03
Voorraadstatus: Op voorraad

Montage gordijnrail aan plafond of in de dag

Eenvoudige montage klemmen of gordijnrailhouders die u zowel in het plafond of in hout kunt vastzetten. Doordat u de schroef in de plug of in het hout draait zet de klem de gordijnrail vast.

Hoe bevestig ik de gordijnrail aan het gipsplafond?

Voor montage van rail op een gipsplafond gebruik Toggler gipsplaatpluggen 9.5 mm in combinatie met 40 mm schroeven met Ø 4 mm (bouwmarkt).

Uitgaande van muur tot muur en een gipsplafond.

  • Meet de gehele wand of daar waar de gordijnen komen.Lees hier hoe de extra breedte van de gordijnrails naast het raam wordt bepaald.
  • Aangezien ineengeschoven gordijnen het meeste gewicht aan de zijkant hebben drukt u 10 cm uit de wand en uit de zijmuur met een kruiskopschroevendraaier een klein gaatje in het gips (markering). Let op dat wanneer u een brede radiator heeft u wellicht iets meer cm vanaf de wand moet nemen. Doe dit aan beide zijdes indien het gordijn in 2 delen komt te hangen. 1 plug van 9.5 mm kan maximaal 8 kg hebben.
  • Daar na verdeeld u de restlengte in stappen van 40 tot 50 cm al naar gelang het gewicht van de gordijnen.
  • Schroef de pluggen in het gips (bril dragen aangezien het gips uit het plafond stuift) en plaats de schroef halverwege in de plug.
  • Vervolgens zaagt u de rail op lengte. Zorg dat u 1.5 tot 2 cm van de zijwand blijft zodat u later altijd nog een gordijnrunner kunt plaatsen.
  • Plaats 1 eindstopper aan het begin van de rail.
  • Vervolgens telt u het aantal haken in het gordijn. Weet u dit nog niet, plaats dan 13 runners per meter rail. Weet u het aantal haken plaats dan het aantal haken en de 2e eindstopper.
  • Nu pakt u de plafondbevestigingshouders en verdeeld deze naar gelang het aantal pluggen in het plafond.
  • Vervolgens plaatst u de rail aan het plafond met de plafondbevestigingshouders gericht naar de wand, zorg dat u die 1.5 to 2 cm van de zijwand blijft. Schroef de middelste wanneer u alleen bent half vast. En vervolgens de uiteindes. Wanneer alles goed zit schroef u de rest definitief vast en hangt u de gordijnen op.

In verband met de lage prijs kunt u dit artikel niet retourneren.

Lengte 38 mm
breedte 17 mm
Gewicht 7 gram

Klant beoordeling

Plaats als eerste een review!

Beoordeel dit product.

U dient ingelogd te zijn om een review te kunnen schrijven. Klik rechts boven op inloggen en maak een account aan.
st