Kou of tocht stoppen met gordijnen

Dikke gordijnen hebben geen isolerende werking. Zo laten we dat alvast maar gezegd hebben. Een kasteelmuur van 1 meter dik isoleert niet, het is er nog steeds koud binnen!
De kou wordt door de stenen mee naar binnen geleid. Wanneer we hier een ruimte tussen maken wordt de geleiding weggenomen.
Daarom plaatsten ze in de kastelen wandkleden van gobelin tegen de muur, hierdoor ontstaat er lucht tussen muur en stof en dit is de isolator.
Vandaar dat we vandaag de dag een spouwmuur en dubbel glas hebben.

Gordijnen voorzien van een voering geven een gelijke isolatie als dubbelglas.

Buiten het comfort geeft het een aanzienlijke besparing in de stookkosten. Deze op eerste gezicht hogere investering verdient zichzelf dus terug.
Wanneer u de gordijnen voorziet van een strak geweven voering krijgt u de gewenste isolatie.
Het beste is om de gevoerde gordijnen tot op de grond te laten hangen aangezien de kou altijd over de vloer gaat.


Isolatie en stofkeuze

Wanneer u een dikke stof neemt en deze ook nog voorziet van een voering zal dit zeer zwaar worden en neemt dit veel ruimte in aan de zijkant van het raam.
Het is niet zo dat een dikke stof met een dikke voering veel beter isoleert, aangezien de lucht tussen de stoffen de isolatie geeft.
Ons advies is dan ook om de stoffen niet te dik te nemen maar te letten op de weeftechniek.
Door strak geweven garens kan de lucht minder snel ontsnappen. Dus een grove linnen isoleert niet omdat er teveel ruimte tussen de garens zit.
De lichtdichte stoffen zijn het meest gesloten. Onze lichtdichte stoffen zijn tevens luchtdicht en dus perfect voor isolatie.
De betreffende voering kunt u bij uw stof in de calculator onder stap 4 selecteren.

 • Tocht werende isolerende gordijnen: Stofsoort dubbelzijdige 100% lichtdicht + enkele plooi.
 • Maximaal isolerende gordijnen met maximale tochtwering: Stofsoort Night of Nox + voering 100% lichtdicht of Night of Nox + Enkele plooi
 • Maximaal isolerende gordijnen met mooiste drapering: Stofsoort Drape of Flex (zwaarder dan Drape) + voering 100% lichtdicht + dubbele plooi.
 • Mooiste draperende isolatie gordijnen: Stofsoort Drape of Flex + voering Drape + dubbele plooi.
 • Voordeligste isolerende gordijnen: Stofsoort satijn katoen + voering satijn katoen + enkele plooi.
 • Voordeligste 100% verduisterende isolerende gordijnen: Stofsoort isolerende voering 95% verduisterend off white+ isolerende voering 95% verduisterend off white + enkele plooi
 • Klik hier voor de actie isolerende gordijnen

Hoogte isolerende gordijnen Hierbij is het een noodzaak om de gordijnen zo dicht mogelijk bij de vloer te hangen, het liefst op de vloer.
Het advies is hier dan ook om van bovenzijde rail tot een halve cm boven de vloer op te geven. U kunt dan met de verstelbare haken het gordijn tot op de vloer latten zakken.
Let wel, dit valt buiten de hoogte garantie.


Tochtgordijnen

Tochtgordijn om de koude luchtstroom tegen te houden werkt het best met een volledig gesloten stof, zoals onze lichtdichte stoffen met een coating.
Het beste resultaat behaalt u met de dubbelzijdige 100% lichtdichte stof welke de coating tussen de lagen heeft.
Deze coating stopt de luchtstroom.
U dient wel de stof tot op de grond te laten hangen, om de kou die over de vloer gaat te kunnen stoppen.
Wij adviseren een enkele plooi voor deze zware stof zodat het gordijn minder ruimte aan de zijkant in neemt.
Advies voor de hoogte van het gordijn is deze tot een halve cm van de vloer op te geven. U kunt door middel van de verstelbare haken het gordijn op de grond laten zakken.

Ingeborg volgde ons advies op en dit is haar reactie welke u kunt vinden bij de review van de Drape lichtgrijs.

Ik ben heel blij met mijn nieuwe (deur)gordijnen.
Omdat onze garage vast zit aan het huis en er enorm veel kou door de tussendeur het huis binnenkomt, heb ik thermo gevoerde gordijnen besteld met de stof Drape lichtgrijs.
Ze zijn velours-look en werden aangeraden in de webshop bij isolatie.
Ik had van die ouderwetse velours gordijnen verwacht en het maakte me eigenlijk niet zo uit hoe ze er uitzagen.
Maar toen ze gisteren (veel eerder dan verwacht) bezorgd werden, haalde ik ze uit de verpakking en 'WOW' !!!!! Ze zijn echt prachtig.
En nog belangrijker, het werkt. Ze houden echt alle kou buiten de deur.
Onze kat heeft een nieuwe slaapplek gevonden en die ligt nu tussen het gordijn en de deur :-)
Dit is de tweede keer dat wij gordijnen bestellen bij Curtaincy.
De vorige hangen nu al zo'n 10 jaar en zijn nog steeds prachtig. Ben erg tevreden.

Ten tijde dat Ingeborg deze gordijnen kocht hadden we nog niet de dubbelzijdige 100% lichtdichte stof in ons assortiment. En Ingeborg had gedacht dat ze deze combinatie makkelijk kon wassen.
Maar de voering krimpt en de hoofdstof niet, dus na een belletje van Ingeborg hebben we haar gordijnen gevoerd met de Drape lichtgrijs lichte velours. Deze is stof is nu als hoofdstof en voeringstof gebruikt.
Nu kan Ingeborg zo vaak wassen als ze wenst met de gelijke isolatie En de kat kan weer slapen.


Voordeur, hal isoleren

Komt er veel kou vanaf de deur of brievenbus dan kunt het beste een lichtdichte en dus luchtdichte stof nemen en deze voorzien van een voering welke tevens lichtdicht is. Zoals hierboven is aangegeven.
Wenst u een voordelige oplossing dan kunt het beste gebruik maken van de actie isolerende gordijnen, maar die hebben we maar in 1 kleur zijnde off white.
Wenst u een bepaalde kleur en mag het iets luxer dan neemt u de Nox, dit is een lichte linnenlook en we hebben 10 kleuren. Besef dat het gordijn zichzelf terug verdient.
Hier enkele tips:

 • Laat het gordijn uit één stuk bestaan.
 • Gebruik een rail, deze sluit het beste aan de bovenzijde af en maak als het kan geen bocht.
 • Maak het gordijn in een enkele plooi, een dubbele plooi geeft niet meer isolatie en heeft meer ruimte aan de zijkant nodig.
 • Hoogte plafond tot vloer min 0.5 cm opgeven. Met de verstelbare haken laat u het gordijn tot op de grond zakken.

Trapgat dichtmaken

Eigenlijk is isolatie niet aan de orde bij het trapgat, immers we hebben geen koufront aan de achterzijde. Dus de stof hoeft enkel de warme luchtstroom tegen te houden.
Belangrijk is dat de stof goed aan de bovenzijde aansluit aangezien de warme lucht hier wil ontsnappen, dit kan door rail in combinatie met een enkele plooi te nemen.
Ringen of een waveplooi zijn hier ongeschikt omdat de warme lucht door de ringen of er langs gaat. U dient een van de "100% lichtdichte stoffen" of de 95% verduisterende stof van de actie te nemen aangezien deze de lucht perfect tegenhouden.
Om de trek er uit te halen adviseren wij de hoogte bovenzijde rail tot vloer min 0.5 cm te nemen. Let wel de hoogte garantie komt dan te vervallen.

Heeft u wel een koufront omdat de zolder niet is geïsoleerd, dan dient u het gordijn wel van een voering te voorzien.


Duurzaamheid

De duurzaamste stoffen zijn de geweven stoffen welke u kunt vinden bij linnen en velours gordijnen, maar deze zijn minder isolerend dan de lichtdichte.
Van de lichtdichte stoffen is de Nox het duurzaamst dit omdat deze de coating tussen 2 stoffen heeft ingesloten.
De lichtdichte stoffen met een coating worden door de UV straling van de zon aangetast en deze breekt hierdoor af.
Bij de Nox kan dit niet gebeuren omdat de coating beschermd word door de stoflaag.
Tevens is de wasbaarheid van de Nox beter dan die van de stoffen met een witte coating. Wij hebben de Nox 2X gewassen op 30°C en deze blijft perfect.
Al moeten we de test na een jaar gebruik nog doen, dus dat wordt volgend jaar.


Isolerende gordijnen huiskamer

Grote raamoppervlaktes laten veel kou door. Een voeringstof achter de gordijnen werkt perfect. Maar het moet wel mooie voeringstof zijn.
U kunt het beste hiervoor de stof Drape nemen.
Dit is eigenlijk een hoofdstof maar omdat wij zo voordelig zijn maakt het prijsverschil tegenover de voordelen veel goed.
De "Drape", deze stof is zeer strak geweven, neemt weinig ruimte in en is krimpvrij.
U kunt deze stof voor hoofdstof en voeringstof gebruiken. Wanneer u dan als plooisoort een dubbele plooi neemt, geeft dit tevens het mooiste resultaat.
De Drape is geen verduisteringsstof al verduisteren de donkere kleuren wel goed.

Al onze andere stoffen kunnen gevoerd worden met de stof Drape, we hebben immers 21 kleuren beschikbaar.


Isolerende gordijnen slaapkamer

Onze nieuwe "dubbelzijdige 100% lichtdichte isolerende gordijnen" bestaan uit 3 lagen die in de winter de kou en in de zomer de warmte buiten houdt.
Doordat de stof uit 3 verschillende stoflagen bestaat komt er geen licht door deze gordijnen, ze zijn dus lichtdicht oftewel 100% verduisterend.
Tevens geeft de stof door de 3 lagen een perfecte isolerende werking.

Maximale isolatie ontstaat door de gordijnen tot op de grond te laten hangen. Immers de kou gaat over de vloer en deze zal dan worden tegen gehouden.

De gordijnstof is aan beide zijdes gelijk en kan daardoor perfect voor slaapkamergordijnen, afscheidingsgordijnen of paskamergordijnen gebruikt worden.
Doordat de stof zwaar is adviseren we de gordijnen met een enkele plooi of met ingeslagen ringen te laten maken.
Onze voorkeur gaat hier uit naar de enkele plooi omdat deze beter afsluiten. Wenst u een dubbele plooi omdat deze mooier hangt dan kunt u beter de Night 100% lichtdicht nemen.
Bij de ingeslagen ringen kan de koude luchtstroom alsnog langs de ringen komen.
Bij de toepassing van de enkele plooi kunt u door middel van de verstelbare haken het gordijn perfect tot op de grond laten zakken.

Wenst u de meest soepele en luxere oplossing om kou en licht tegen te houden dan kunt u de "Drape" in combinatie met de 100% lichtdichte voeringstof nemen.
Naast uw hoofdstof in de gordijncalculator kunt u de voeringstof selecteren.


Goedkope isolerende gordijnen

Wenst u de voordeligste optie dan neemt u de "voering satijn ecru" en selecteert in de gordijncalculator de satijn ecru (dit is dezelfde stof).
De isolatiewaarde is gelijk aan de Drape, maar de satijn ecru combinatie is niet krimpvrij en is niet verduisterend.
De voordeligste verduisterende en isolerende slaapkamergordijnen: Verduistering of lichtdichte gordijnstof + Isolerende voering 95% verduisterend off white
Of u dient een donkere kleur te selecteren van de "verduisterende gordijnen" en deze te voeren met de thermo satijn ecru of de isolerende voering 95% verduisterend off white.
Dit zijn de perfecte isolatiegordijnen voor studenten.


Plooikeuze en isolatie

Een enkele of dubbele plooi hebben het voordeel dat deze tot aan het plafond kunnen reiken. Tevens is deze ophangmethode voorzien van verstelbare haken. Hierdoor kunt u de gordijnen tot op de grond laten zakken. Immers de koude luchtstroom gaat over de vloer en die wensen we zo goed als mogelijk te stoppen. Ingeslagen ringen en wave gordijnen zijn niet verstelbaar. Deze hebben beide een minder goede aansluiting tot aan het plafond, wat de isolatiewaarde negatief beïnvloed.


Verstelbare plastic haken voor gordijnenGordijnband voor gordijnen

Op maat gemaakte gordijnen zijn inclusief gordijnband (versteviging van de plooien) en kunststof verstelbare haken.

Nog vragen?, vul dan ons contactformulier in of bel 06 27 12 84 90