Stoffenmarkt Utrecht (de lapjesmarkt) is er elke zaterdag!

De Lapjesmarkt in Utrecht is een textiel- en fourniturenmarkt (fournituren zijn garen, ritsen, gordijnhaken e.d.). De markt wordt gehouden in de Breedstraat met aan beide zijden kramen met het gezicht naar elkaar toe en aan elk eind een plein waar tevens kramen met stoffen staan. Sinds 1597 bestaat de unieke stoffenmarkt, en wanneer u hier uw stof niet vindt kunt u het beter opgeven! Er staan namelijk meer dan 150 kramen met stoffen! Natuurlijk staat Curtaincy op de stoffenmarkt van Nederland en wel met 5 kramen.

Stoffenmarkt, stoffenbeurs, stoffenspektakel of stoffencircus?

Het grote voordeel dat de wekelijkse markt heeft, is dat u wanneer u tekort komt of een probleem heeft met uw stof, u iedere week de mogelijkheid heeft om langs te komen. Of u neemt een gratis proefstaal mee en u kunt er nog een weekje rustig over nadenken. Zeker bij de grotere uitgaven is dit niet onverstandig. De marktkosten van de kooplieden (kramengeld en standplaats) zijn in Utrecht aanzienlijk lager (4x) dan die van de stoffenbeurzen, hierdoor zijn de stoffen op een stoffenbeurs, stoffenspektakel of stoffencircus gemiddeld een paar euro duurder per meter! Immers, iemand moet deze kosten betalen! Dan is er nog het vakmanschap, op de wekelijkse markt staan de vakmensen die elke dag in de stoffen zitten (soms letterlijk), vaak door opvolging verkregen, jarenlange opgedane ervaring is onmisbaar in uw stofkeuze. Het advies bepaald uw uiteindelijke resultaat. Op de beurzen staan vaak extra ingehuurd personeel die weinig tot niets van de betreffende stoffen weten. Niets is zo irritant als een verkoper die geen verstand van zaken heeft. Op de markt is uw euro dus het dubbele waard!

Waar is de stoffenmarkt?

Locatie, bereikbaarheid en openingstijden van de lapjesmarkt in Utrecht.

Wanneer is de stoffenmarkt?

Stoffenmarkt Utrecht, wekelijks op zaterdag van 08.00 uur tot 13.00 uur.
Er is geen markt op koningsdag en de kerstdagen.

Corona maatregelen:

Er is geen markt. Curtaincy staat zodra de coronamaatregeling wordt opgeheven weer op de markt. Dit wordt bepaald door de gemeente Utrecht. U kunt wel na afspraak bij ons langs komen in de showroom. Bel 0627128490

Bij de groene pijl kunt u de 5 kramen met gordijnen van Curtaincy gordijnen vinden! Wist u dat wij de proefstalen op de markt gratis verstrekken en u op maat gemaakte gordijnen kunt bestellen?

Stoffenmarkt Utrecht

Tip: Aansluitend op de stoffenmarkt is er op 5 minuten lopen van 08.00 uur tot 17.00 uur de bloemenmarkt op het Janskerkhof.

Bereikbaarheid:

Voor € 5,00 de hele dag parkeren, en stap je gratis met maximaal 5 personen op de tram of bus vanaf de Utrechtse P&R - locaties.

Parkeren Utrecht Centrum

Nog vragen? Vul dan ons contactformulier in of bel 0344-681441 of 06-27128490

We rely on cookies to provide our services. By using our services, you agree to our use of cookies.