Verschil verduisterende gordijnstof en lichtdichte gordijnstoffen

Verduistering, met linnen look, lichtdicht met witte coating, dubbelzijdige lichtdichte stoffen, 3 laags voering en reflecterende zilver

Eindelijk een goede uitleg hoe het nu in echt elkaar zit met verduisterende en lichtdichte gordijnen.


Verduistering standaard

verduisterende gordijnen standaard

Voordelige gordijnstof welke van oorsprong een voeringstof is. Verduisteringswaarde afhankelijk van kleur. Hoe donkerder de kleur des te beter deze zal verduisteren. Goedkope stof welke wel snel ophaalt bij bijvoorbeeld een grove muur. Wel goed wasbaar en strijkvrij. Valt zeer soepel. Alleen de donkere kleuren verduisteren goed maar hierbij is het nadeel dat de donkere kleuren warmte opnemen en hierdoor uw kamer snel warm wordt. Let op dat deze stof niet in als voeringstof voor off white of room kleurige gordijnen gebruikt kan worden. Door de zwarte draad in deze stof zal uw hoofdstof van kleur veranderen naar lichtgrijs! Gebruik hiervoor de 100% lichtdichte off white voering om dit tot een minimum te beperken.

"Bekijk hier onze verduisterende gordijnen"


Verduistering met linnen look

verduisterende gordijnen linnenlook

Deze stof leveren wij straks niet meer, we hebben nu alleen nog de brandvertragende versie leverbaar. De stof is niet voldoende verduisterend dit komt doordat de linnenstructuur een losse weeftechniek vereist. Deze stof haalt zeer snel op tegen de muur en is eigenlijk een opgeleukte voering. De stof heeft maar 1 zijde met linnenstructuur. De achterzijde is glad met dezelfde kleur. Alleen de donkere kleuren verduisteren goed maar hierbij is het nadeel dat de donkere kleuren warmte opnemen en hierdoor uw kamer snel warm wordt.


100% lichtdicht met coating en lichte linnen look

lichtdichte gordijnen met coating linnenlook

Mooi vallende stof Night is iets zwaarder is dan de standaard verduistering maar neemt niet meer ruimte in naast het raam. De stof is voorzien van een witte coating en heeft een lichte linnen uitstraling. De stof is bedoeld als hoofdstof en om warmte uit kamers te weren. De witte coating weerkaatst het licht en hierdoor blijft het koel in de kamer. De wasbaarheid is minimaal, de stof dient maximaal 5 min koud gespoeld te worden. Doch dit is afhankelijk van hoeveel jaren de stof in de zon heeft gehangen. De coating wordt immers door het uv-licht aangetast en kan hierdoor broos worden. Wanneer de stof dan te lang in het water heeft gelegen en wordt gecentrifugeerd zal de coating stuk gaan. Advies is dan ook om de gordijnen uit te kloppen, dan blijven ze mooi. Nu zal dat niet zo vaak zijn omdat de strakke weeftechniek geen stof vast houdt. Tevens kan de stof gebruikt worden als luxe lichtdichte voeringstof. We plaatsen dan de witte zijde tegen de hoofdstof zodat de gekleurde zijde aan de buitenzijde is te zien. Deze stof gaat uit de collectie en is vervangen door de duurzamere lichtdichte stof Nox.


Dubbelzijdige lichtdichte stof, isolatie en anti tocht tip!

dubbelzijdige lichtdichte gordijnen linnenlook

Deze zware 3 laags dubbelzijdige 100% lichtdichte stof met een lichte linnenstructuur welke aan de voorzijde en de achterzijde gelijk is, is iets zwaarder dan de Night 100% lichtdichte stof en is daardoor iets stugger. De isolatie van deze stof is maximaal dit komt door de 3 lagen. Het is tevens de beste keus voor een tochtgordijn. De stof kan gewassen worden. Maar dient maximaal 5 min koud gespoeld worden in de wasmachine, anders kunnen de lagen los komen. Maar beter is uit te kloppen. Deze stof is duurzamer dan stoffen met een witte coating doordat de coating beschermd word door de stof welke aan beide zijde gelijk is. Tevens voelt deze stof niet zo plastic aan als de stoffen met een coating.


Nox, de mooiste lichtdichte stof

dubbelzijdige lichtdichte gordijnen linnenlook

Nieuw is de serie Nox, werkelijk een schitterende dubbelzijdige stof welke zeer soepel valt. Tevens voelt de stof echt als stof aan. De lichtdichte coating zit in de stof en deze kan dan ook niet door uv licht worden aangetast en hierdoor is de stof veel duurzamer dan gecoate lichtdichte stoffen. Kenmerkend is de gebroken witte kleur welke is mee geweven in bijna alle kleuren. Hierdoor kan de betreffende kleur makkelijker worden gecombineerd met andere kleuren. De Nox stof hebben wij in 10 kleuren beschikbaar. Nox betekenis: God van de nacht uit de Griekse en Romeinse mythologie.

"Bekijk hier onze Nox gordijnen"


Warmte werend zilver - zilver 98% lichtdichte voering

verduisterende voering warmtewerend zilver

Deze warmte werende zilveren stof reflecteert het zonlicht maximaal en dan ook bedoeld voor extreem warme kamers. De stof kan niet als solitair gordijn gebruikt worden en is dus alleen bedoeld als een voering voor uw gordijnen. De stof is zeer dun, door het lage gewicht kan de stof bij elk hoofdgordijn gebruikt worden. Qua isolatie in de winter als wel geluidsisolatie is deze stof minder dan de hieronder beschreven 98% lichtdichte voering. Maar heeft als voordeel dat deze aanzienlijk voordeliger is. De stof is bedoeld voor warme dakkapellen waar weinig ruimte is om de gordijnen weg te hangen. Het is zeker niet de mooiste, maar werkt wel. De stof is niet goed wasbaar.


100% lichtdichte voering ecru krijt

lichtdichte voering gordijnen

Ook deze stof is nieuw en gelijk aan de 3 laags dubbelzijdige lichtdichte stof en is dus aan de voor en achterzijde gelijk en deze voering heeft dan ook geen coating. De stof extreem glad en soepel, hierdoor valt deze perfect langs uw overgordijn en omdat deze stof een redelijk gewicht kent krijgt uw hoofdstof een nog mooiere val. De stof is perfect voor zonwering in de zomer door de lichte weerkaatsende achterzijde, en voor isolatie in de winter door de 3 lagen. De stof kan niet gewassen worden, anders kunnen de lagen los komen. Maar beter is uit te kloppen. In de praktijk zal deze stof nooit gewassen worden daar de meeste gordijnen met deze voering te zwaar zijn voor de wasmachine. Deze voeringstof is tevens de enige goede voor wie witte, off white of licht room gevoerde gordijnen wenst. Deze stof hebben we ook leverbaar in de kleuren zand en donkerblauw. tevens hebben we de Isolerende voering 95% verduisterend off white deze is prima geschikt wanneer u geen volledige verduistering wenst Maar is alleen geschikt als voeringstof voor donkere gordijnen. Een minimale hoeveelheid licht komt dan door de gordijnen zodat u s` nachts nog iets kunt zien.

"Bekijk hier onze gordijnvoering"


Zijn verduisterende gordijnen voor de slaapkamer echt nodig?

Verduisterende-gordijnstof

Ja, verduisterende en nog beter lichtdichte gordijnen, deze zijn een voorwaarde om uitgerust wakker te worden in uw slaapkamer.

Ons lichaam kent een biologische 24-uurs-klok welke ervoor zorgt dat wanneer wij slapen bepaalde stoffen in de hersenen afnemen. Wanneer we lange tijd te weinig in het donker liggen, gaan we minder slapen, en krijgen eerder overdag slaap. We gaan dan een 6-uurs cyclus in. En dat is niet handig wanneer we overdag werken.

Om problemen te voorkomen is het raadzaam om lichtdichte of donker gekleurde verduisterende gordijnen in de slaapkamer aan te schaffen. Lichte tinten van de verduisterende gordijnen geven te weinig effect. Deze hebben een lichtdichtheidsmeting van +/- 80% tot 92%. Pas vanaf 95% lichtdicht is de rust in uw slaap gegarandeerd.

Foto restlicht verduisteringsstof licht vanille, lichtdichtheidsmeting 91%.


Goed slapen geeft positiviteit en doet goed presteren

Curtaincy gordijnenwinkel

De belangrijkste kamer in ons huis is dus de slaapkamer, hier rusten we voor 1/3 deel van ons leven uit. Wanneer we te weinig of niet goed slapen, kunnen we overdag niet goed concentreren. Dit staat weer gelijk aan presteren. Ook heeft het een positieve invloed op ons humeur wanneer we goed uitgerust zijn. Een diepe slaap is dan ook de voorwaarde om goed uit te rusten. Deze diepe slaap bereiken we door de slaapkamer in volledige duisternis te hullen. En dan komen we weer op de belangrijkste toevoeging van de slaapkamer, de lichtdichte gordijnen.

Door een regelmatige slaap van minimaal 8 uur komt ons lichaam in balans. Wanneer deze verstoord wordt, doordat de slaap onderbroken wordt, kunnen bepaalde stoffen in onze hersenen niet goed worden afgebroken. Door deze reactie kunnen we moeilijk opstaan en worden we wellicht chagrijnig. Het bekende ochtendhumeur. Elke ouder weet dat kinderen voldoende slaap nodig hebben, alleen vergeten ze dat ze zelf ook deze slaap nodig hebben. Zeker wanneer we over een lange periode te weinig slaap krijgen, zal dit een negatief effect hebben op het gezin.

De oplossing is eenvoudig, op tijd naar bed! "Vroeger"... wisten ze dit ook al, Benjamin Franklin`s boek: "Early to bed and early to rise, makes a man healthy, wealthy, and wise" oftewel" Vroeg naar bed en vroeg opstaan, maakt een mens gezond, rijk en wijs is aan te raden lectuur welke gaat over het balanceren van je leven met als basis structuur en een goede slaap. En dit bereikt u mede door donkere verduisterende of lichtdichte gordijnen te nemen.


"Bekijk hier onze 100% lichtdichte gordijnen"

Nog vragen? Vul dan ons contactformulier in of bel 0344-681441 of 06-27128490