Kinderkamer gordijnen

Onze kindergordijnen zijn ontwikkelt door naar de wensen van kinderen te luisteren en in combinatie met wetenschap geven het beste resultaat. De conclusie is eigenlijk eenvoudiger dan gedacht, namelijk vrolijkheid!

Kleur kinderkamer

Kinderen zijn gevoelig voor primaire kleuren. Kindergordijnen met de primaire kleuren rood, blauw, groen en geel stimuleren de hersenen, onderzoek wijst dit uit. Dit heeft te maken met ons oerinstinct. Door de felheid van deze kleuren worden de hersenen geprikkeld en ontstaan er meer verbindingen. De in onze ogen felle kleuren verruimen de kamer, immers hoe lichter de kamer des te ruimer lijkt deze. Dat komt goed uit, want de meeste kinderkamers zijn niet groot. Vandaar dat onze kindergordijnen altijd van een een lichte achtergrond zijn voorzien.

Primaire kleuren spelen een steeds belangrijkere rol in de ontwikkeling, dus de kinderkamer moet geborgenheid en vrolijkheid geven. Daarom maken we een combinatie van kleuren met de betreffende eigenschappen.

Primaire kleuren en eigenschappen in de kinderkamer:

  • Blauw = veiligheid, zachtheid, ontspannend en blijkt hyperactieve kinderen te kalmeren.
  • Bruin = passief en onzeker.
  • Geel = vrolijkheid en warmte (zon).
  • Groen = geruststelling, sereniteit, kalmte, blijdschap, comfort, natuur: struiken, planten en bomen (leger, ofwel camouflage groen is dus ook goed).
  • Grijs = passief en onzeker.
  • Rood = opwinding, warm, helder en stimulering, maar ook provocatie.
  • Wit = verrassend.
  • Zwart = negatief en onzeker.

Conclusie: Positieve emoties bij lichte kleuren, want plezier wordt bepaald door helderheid. Gebruik dus nooit zwarte, grijze of bruine gordijnen voor de kinderkamer!

Kinderkamer thema:

Wat is er nu leuker dan overdag naar de kinderboerderij of dierentuin te gaan en voor het slapen gaan de dieren nog eens aan te wijzen op de gordijnen. Sterker nog, de kinderen doen dit uit zichzelf, want ze wijzen naar de dieren en herkennen deze. Fantasieën (piratengordijnen) moeten de kinderen hebben om zich te kunnen uiten (spelen) en zich sociaal te kunnen ontwikkelen. We zien tevens dat specialisten op kindergebied, zoals Disney, nooit scherpe hoeken gebruiken, maar altijd afgeronde vormen die doorlopen naar de volgende vorm, zodat het een geheel vormt. Dit geeft een zachter en vriendelijker beeld. Tevens dient de kindergordijnstof een prikkeling te geven om een verhaal (vogeltje op het schaap, de aap op de krokodil) te kunnen creëren in hun fantasie. Al deze gegevens hebben wij in onze unieke collectie kindergordijnstoffen verwerkt.

Voorbeelden van diverse thema`s voor kindergordijnen zijn:

Kindergordijnen voor de kinderkamer auto en trein gordijnen kinderkamer Afrika kinderkamer gordijnen Piraten kinderkamer gordijnen

Kinderkamer gordijnen en plooien

Gebruik uitsluitend de enkele plooi voor de kinderkamer gordijnen,omdat de afbeelding anders teveel in de plooien zal verdwijnen. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Een gordijn met ingeslagen ringen lijkt leuk, maar is in de praktijk onhandig. Dit komt doordat de plooien zich niet automatisch verdelen, zoals bij een op de plaatst gestikte enkele plooi. Daarnaast komt er bij de ingeslagen ringen veel licht door de ringen heen.

Verduisterende gordijnen voor de kinderkamer

Wij hebben verduisterende kinderkamer gordijnen in de collectie gehad, maar we zijn hiermee gestopt, omdat ze niet voldoende verduisteren.

Test verduisterende gordijnen

Het kindergordijn, voorzien van een verduisterende of lichtdichte voeringsstof, is beter en hangt mooier. Wanneer u korte gordijnen hebt, welke wellicht boven de vensterbank komen te hangen, adviseren we u om de gordijnen tot 1 cm boven de vensterbank hangen. Doordat er verstelbare haken worden geleverd, kunt u de gordijnen tot op de vensterbank laten zakken. Het is echter beter om de gordijnen 20 cm voorbij de vensterbank te hangen.

Tiener gordijnen

Vanaf 12 jaar vinden de meeste kinderen de felle tinten niet meer zo leuk, want ze willen graag bij de volwassenen horen. Gebruik actieve kleuren in combinatie met kleuren die voor ontspanning zorgen, zoals groen en blauw. Een perfect voorbeeld zijn de graffiti of de heelal gordijnen. In tegenstelling tot wat de meeste mensen denken, zijn groene camouflage, bomen of natuurgordijnen rustgevend en stralen kalmte uit.

Tiener gordijnen heelal universum gordijnen Camouflage gordijnen bos, bomen gordijnen

Bekijk ons assortiment kindergordijnen

Nog vragen? Vul dan ons contactformulier in of bel 0344-681441 of 06-27128490

We rely on cookies to provide our services. By using our services, you agree to our use of cookies.